18:20 / 15.06.2020.

Autor: M.Š./Hina

Krstičević o političkoj karijeri: Mislim da je dosta...

-

-

Foto: - / -

Član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević rekao je u ponedjeljak da neće biti na izbornoj listi HDZ-a za parlamentarne izbore.
Član Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević rekao je u ponedjeljak da neće biti na izbornoj listi HDZ-a za parlamentarne izbore jer je odlučio da je dosta, ali će na izborima dati svoj doprinos znanjem i iskustvom kako bi HDZ pobijedio.

- Plenković: Riješene sve dileme oko izbornih lista


- Mislim da je dosta. Ima mlađih ljudi i dečki su zaslužili biti na listi. Nije samo stvar ako si na listi. Ja sam odlučio da je dosta, priča o Saboru me ne zanima, izjavio je Damir Krstičević novinarima prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, na kojoj će se usvojiti izborne liste za predstojeće parlamentarne izbore.

Poručio je kako je dao koliko sam mogao, prije svega u Domovinskom ratu kada je domovini bilo najteže, kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, a kasnije kao ministar obrane u Vladi Andreja Plenkovića.

Krstičević je naglasio kako su jako puno napravili na jačanju Hrvatske vojske, zahvalivši se na tome svim vojnicima, dočasnicima i časnicima.

Krstičević je rekao i da će na parlamentarnim izborima dati svoj doprinos koliko može, svojim znanjem i iskustvom kako bi HDZ pobijedila na izborima.

Najavio je i da će pomoći ministru zdravstva Viliju Berošu, nositelju liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici.

- Naglasio je i da je ministar Beroš u situaciju s koronavirusom pokazao stručnost, energičnost i kvalitetu. Mislim da će napraviti sjajan rezultat u 10. izbornoj jedinici i ima moju punu potporu, naglasio je.

Plenković svojim znanjem i iskustvom Hrvatsku može učiniti još boljom
Krstičević je poručio da mu je, kao i cijelom HDZ-u, želja da Hrvatska bude bolja, da se u njoj bolje i kvalitetnije živi te imamo puno investicija, a društvo bude jednakih mogućnosti za sve.

Na novinarski upit povlači li se iz aktivne politike, odgovorio je da je svoje dao i da ima mlađih ljudi.

Ključnim drži da Hrvatska treba imati jaku i kompaktnu vladu jer je situacija složena.

Krstičević ističe da je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sa svojom vladom napravio puno dobroga za hrvatsku državu, ocjenivši da je Hrvatska sada puno bolja nego prije četiri godine.

Izrazio je uvjerenje da Plenković svojim znanjem i iskustvom zemlju može učiniti još boljom.

Član Predsjedništva HDZ-a Anton Kliman rekao je da će se nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke vidjeti hoće li se naći na listi u 8. izbornoj jedinici jer je iz te izborne jedinice bio predložen za kandidata na izbornoj listi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!