23:08 / 08.05.2020.

Autor: HRT

Krstičević: Ostavku sam podnio zbog odgovornosti i časti

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Krstičević je ostavku podnio jučer nakon što su u padu školskog vojnog zrakoplova kod mjesta Biljane Donje poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.
Sada već bivši ministar obrane Damir Krstičević poručio je u petak na Facebooku kako je ostavku na ministarsku poziciju podnio zbog odgovornosti i vojničke časti.

-
Podnio sam ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane zbog odgovornosti i vojničke časti. Ja sam prije svega general koji je prošao Domovinski rat i uvijek sam, kao i u ratu tako i u miru, preuzimao odgovornost i brigu za svoje ljude, napisao je Krstičević.

Zahvalio je svim pripadnicima Hrvatske vojske i djelatnicima Ministarstva obrane na predanom radu tijekom četiri godine.

- Nastavite raditi na jačanju Hrvatske vojske i gradite i dalje pobjednički duh iz Domovinskog rata. Jačanje Hrvatske vojske je vaša stalna misija i ta misija nema alternative, poručio je.


Krstičević je ostavku podnio jučer nakon što su u padu školskog vojnog zrakoplova kod mjesta Biljane Donje poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Premijer Andrej Plenković njegovu je ostavku prihvatio ustvrdivši kako takvu odluku nije donio jer misli da je Krstičević za to odgovoran nego jer ga cijeni.

Otišao je nakon treće ponuđene ostavke, na isteku mandata Vlade. Umjesto Krstičevića, nagađa se, ministarstvo će voditi državni tajnik - Tomislav Ivić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!