13:03 / 03.09.2018.

Autor: HRT

Krstičević otvorio CSCM kongres

-

-

Foto: - / -

Ministar obrane RH Damir Krstičević otvorio je u Cavtatu 10. svjetski kongres o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj znanosti i nadzoru posljedica (CSCM).
Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane RH Damir Krstičević otvorio je u Cavtatu 10. svjetski kongres o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj znanosti i nadzoru posljedica (CSCM), naglasivši kako se aktualna hrvatska vlada od početka mandata sustavno bavi pitanjem sigurnosti te je odmah donesena strategija nacionalne sigurnosti.

Damir Krstičević održao je predavanje te naglasio da suvremene države na opasnost moraju reagirati i prije nego što se dogodi te je predstavio prve rezultate sustava domovinske sigurnosti. Ključ sustava je da se u partnerstvo za sigurnost s državom uključe - privatni sektor, civilne i braniteljske udruge te građani, kako bi se organizirano nosili sa svim sigurnosnim ugrozama i rizicima, dodao je. Naglasio je kako je sustav domovinske sigurnosti postojao i u Domovinskom ratu, kada je država obranjena i oslobođena kroz sinergiju i zajedništvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!