19:19 / 22.03.2020.

Autor: Dnevnik HTV-a/IMS

Krstičević: Pokazala se solidarnost i zajedništvo

-

-

Foto: - / -

U ovom trenutku je 285 hrvatskih vojnika raspoređeno po zagrebačkim ulicama, rekao je ministar obrane Damir Krstičević za Dnevnik HRT-a.
U ovom trenutku je 285 hrvatskih vojnika raspoređeno po zagrebačkim ulicama, rekao je ministar obrane Damir Krstičević za Dnevnik HRT-a.

- Pravovremeno smo izašli u Grad Zagreb, pomogli smo Gradu Zagrebu i želim se zahvaliti svim hrvatskim vojnicima i svima drugima, vatrogascima, civilnoj zaštiti, policiji, građanima i udrugama. Pokazala se jedna solidarnost i zajedništvo, poručio je.

Zagreb pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina

- Sutra od 7 sati krenut ćemo dalje raščišćavati ulice po Gradu Zagrebu da bi sve bilo sigurno, dodao je.

Krstičević kaže da su jutro dobili zahtjev od ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević da trebaju 3 šatora za prijem bolesnika, šatori su vrlo brzo postavljeni. Nakon toga su dobili zahtjev iz Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj da treba bebe preseliti u KB Dubrava, i taj su zadatak obavili uz pomoć navijačkih udruga. Zahvalio je svim navijačkim i braniteljskim udrugama koje nude pomoć.

- To je ključ, ta hrvatska solidarnost i to hrvatsko zajedništvo, dodao je.Ministar Krstičević kaže da je na raspolaganju još 300 vojnika, a može ih se još angažirati. Rekao je da se kroz sustav domovinske sigurnosti združuju resursi države i to organizirano i sustavno s ciljem da se građani osjećaju sigurno.

Svi pripadnici hrvatske vojske rade s maskama, koronavirus je tu, ministar poziva građane da misle na sebe i one do sebe.

- Moramo se pridržavati propisanih mjera. Jedino kroz odgovornost možemo pobijediti ovu situaciju. Vidimo da je situacija složena. Ovo je maraton. Uvjeren sam da uz zajedništvo, disciplinu i odgovornost možemo ovo pobijediti, rekao je.

  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!