13:52 / 21.09.2019.

Autor: M.Š./Hina

Krstičević: Ponosan sam što su kadeti dobili beretke na Kninskoj tvrđavi

-

-

Foto: - / -

Svečana ceremonija počela je postrojavanjem kadeta Hrvatske vojske na Kninskoj tvrđavi.
Uoči svečane prisege kadeta 17. naraštaja u subotu je na Kninskoj tvrđavi održana dodjela beretki kadetima, a potpredsjednik Vlade, ministar obrane Damor Krstičević rekao je da je ponosan što je svečanost održana na Kninskoj tvrđavi, simbolu hrvatske pobjede, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH. 

Svečana ceremonija počela je postrojavanjem kadeta Hrvatske vojske na Kninskoj tvrđavi, gdje je uz intoniranje himne podignuta hrvatska zastava, točno u vrijeme kada je 1995. podignuta u pobjedničkoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, dodaje se. 

Zatim su beretke kadetima na Kninskoj tvrđavi uručili ministar Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera HH-a general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika Glavnog stožera general pukovnik Drago Matanović, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" general bojnik Mate Pađen, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, gradonačelnik Knina Marko Jelić, načelnik Centra vojnih škola "Petar Zrinki" brigadir Damir Stručić i zapovjednik Kadetske bojne satnik Hrvoje Šimleša, priopćeno je iz MORH-a.

- Ovu današnju svečanost počeli smo u 9 sati i 44 minute kada je prije 24 godine u povodu Oluje hrvatski barjak podignut na Kninskoj tvrđavi. Našim kadetima koji su budućnost HV-a pokazujemo što su prave vrijednosti, vrijednosti Domovinskog rata. Kadeti prisegu polažu u Kninu, a prvi časnički čin dobivaju u Vukovaru, herojskom gradu. Preko školovanja kadeta povezali smo simbole Domovinskog rata, Knin, simbol pobjede, i Vukovar, grad heroj, rekao je Krstičević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!