13:04 / 28.04.2018.

Autor: S.M./HRT/Hina

Krstičević uvršten u Ratnu školu slavnih kopnene vojske SAD-a

-

-

Foto: - / -

Ceremonija će se održati 22. svibnja.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević potvrdio je da će biti primljen u Ratnu školu slavnih kopnene vojske Sjedinjenih Američkih Država te poručio kako je zatvorio temu sa Srbijom nakon što je u toj zemlji proglašen nepoželjnom osobom.Na svečanosti 22. svibnja u Sjedinjenim Američkim Državama bit ću primljen u Ratnu školu slavnih kopnene vojske Sjedinjenih Američkih Džava i to je veliko priznanje za mene i za pobjedničku Hrvatsku vojsku, rekao je ministar Krstičević odgovarajući na novinarska pitanja na splitskoj Rivi prilikom obilaska naoružanja i opreme Hrvatske vojske izložene na Rivi na svečanosti obilježavanja 27. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade.

Ono što je ključno, fokusiran sam na budućnost i jačanje i razvoj sposobnosti Hrvatske vojske, istaknuo je Krstičević, koji je na svečanosti u Splitu nazočan kao izaslanik predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Ocijenio je da današnja izložba na Rivi i mnoštvo građana koji je razgledaju pokazuje golemu energiju svih vojnika, dočasnika i časnika, generala i admirala da se Hrvatska vojska razvija u pravom smjeru. I to je ključ, to je naša odgovornost prema budućnosti Hrvatske, istaknuo je.

Na novinarsko podsjećanje da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić reagirao na njegovu izjavu o dva različita svijeta kazavši kako doista jesmo dva različita svijeta u pogledu nekih moralnih pitanja poput Jasenovca, ali, kako je novinar dometnuo, Vučić kaže kako Hrvatska i Srbija ostavljaju dojam poput dva ovna na brvnu u očima međunarodne  zajednice, ministar Krstičević je odgovorio riječima kako je on tu temu zatvorio. Ja sam zatvorio tu temu, mi smo pobjednici i fokusirani smo na budućnost, rekao je Krstičević. Na dodatno novinarsko pitanje kakva je poruka narodu, Krstičević je kratko rekao da bude pobjednički, što hrvatski narod i jest.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!