Krstičević za HRT: Bez znanja nema jake vojske

14.09.2018.

19:34

Autor: J.L./HRT

default error photo
Ministar je istaknuo da se ova vlada od početka bavi sigurnošću. Hrvatska ratna mornarica je modernizirana, rekao je.
U Pločama danas trostruka proslava. Povod su 27. obljetnica Hrvatske ratne mornarice, sjećanje na akciju Zelena tabla - Male bare kojom je zauzeto prvo veliko skladište oružja u Domovinskom ratu i povratak Hrvatske vojske u taj grad.

Ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je u intervjuu za HRT da je kao ministar ponosan što Hrvatska ima ovakvu ratnu mornaricu. Čestitao je svim pripadnicima i pripadnicama njihov dan, 27. godišnjicu ustrojavanja. Oni su jamac mira i sigurnosti u Hrvatskoj, rekao je.

Dolazak Hrvatske vojske u Ploče veliki je dan. U Pločama je postrojba mornaričko-desantnog pješaštva, mi smo pomorska zemlja. To je jaka, snažna postrojba koja ima brz manevar i koja će pridonositi sigurnosti hrvatskog juga, objasnio je. Naveo je da se vojska vratila u Vukovar, Sinj, Ploče, do kraja godine vratit će se i u Varaždin, a po jučerašnjoj oduci Vlade, i u Pulu.

Ministar je istaknuo da se ova vlada od početka bavi sigurnošću. Hrvatska ratna mornarica je modernizirana, rekao je. Nakon dugo godina u fazi smo modernizacije topovnjača, modernizirali smo brodove, a najvažnije je da ulažemo u znanje. U petak pokrećemo pomorski studij za pomorske časnike. Bez znanja nema jake vojske, rekao je.

Uz modernizaciju i jačanje novih sposobnosti - bespilotnih letjelica, strategijskog izviđanja, istaknuo je da je u svemu ključ čovjek, dostojanstvo hrvatskog vojnika, dočasnika i časnika. Vratili smo sustavna i materijalna prava našim ljudima, želimo veći standard naših vojnika. Popravljamo stanje u vojarnama, obnavljamo vojsku i šaljemo poruku da smo uvijek spremni pomoći narodu. Ova vlada osnažila je odnos prema Domovinskom ratu, rekao je ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!