Krstulović Opara o ostavci: Totalne budalaštine, ja sam fajter

13.02.2019.

15:38

Autor: M.Š./Hina

default error photo
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u srijedu je opovrgnuo medijske navode kako bi mogao dati ostavku na tu dužnost zbog loše komunikacije između vladajućih koalicijski partnera
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u srijedu je opovrgnuo medijske navode kako bi mogao dati ostavku na tu dužnost zbog loše komunikacije između vladajućih koalicijski partnera u tom gradu - HDZ-a i Hrvatske građanske stranke Željka Keruma rekavši kako su takve spekulacije "totalna budalaština".

- To su totalne budalaštine. Zar mislite da ja, koji imam fajterski stav, želim odustati od ovog svog posla?. Nipošto, rekao je Krstulović Opara.

Na pitanje novinara tko plasira takve informacije, odgovorio je da ne zna i da ne želi spekulirati.

Toliko toga sam se naslušao na svoj račun i na račun mog rada i kad bih odgovarao na sve to vjerojatno bih dao hrane onima koji žele podmetnuti i spekulirati. Tim se ne bavim", dodao je.

Prema pisanju "Nacionala", vladajuća koalicija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske građanske stranke (HGS) u splitskom Gradskom vijeću je pred raspadom i komunikacija među partnerima je gotovo potpuno prekinuta, a u kuloarima se spekulira i o mogućoj ostavci gradonačelnika Andre Krstulovića Opare ovog ljeta, točno na polovici njegova mandata.

Okidač sukoba bila je, kako se navodi, odluka o visini paušalnog poreza za privatne iznajmljivače u turizmu, na kojoj je Kerumova stranka ponizila gradonačelnika i HDZ te s kompletnom oporbom prisilila gradsku vlast da odustane od povećanja, potpuno suprotno ranijim najavama da će paušal iznositi 750 kuna godišnje po krevetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!