16:19 / 10.10.2018.

Autor: N.K./P.F./HRT

Kružni tok koji će sačuvati živote

-

-

Foto: - / -

Gust promet, čekanja i nesreće na križanju Rizzijeve i Radićeve ulice gotovo su svakodnevan prizor. Čvorište je uzelo i ljudske žrtve. Želi se povećati sigurnost i protočnost prometa.
U Puli je počela gradnja kružnog toka na Vidikovcu, na jednome od najneugodnijih prometnih čvorišta u gradu, i za vozače i za pješake. Radovi na toj pogibeljnoj točki trebali bi biti završiti do kraja godine. Vrijedni su 4 milijuna kuna.

Gust promet, čekanja i nesreće na križanju Rizzijeve i Radićeve ulice gotovo su svakodnevan prizor. Čvorište je uzelo i ljudske žrtve. Samo prvih devet mjeseci ove godine na tom se raskrižju dogodilo sedam prometnih nesreća. Ozlijeđeno je šest osoba. Jedan od glavnih uzroka nesreća je oduzimanje prednosti prolaska.

Puljani već dugo upozoravaju na neadekvatnu regulaciju prometa na tom mjestu te traže od gradske uprave da im to bude prioritet.

Raskrižje na vrhu Radićeve ulice za promet će biti zatvoreno dok se ne dovrše radovi. I u to će vrijeme Puljani voziti obilaznim pravcima. Nakon završetka znatno će se povećati sigurnost i protočnost prometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!