11:32 / 05.02.2018.

Autor: HRT

Kujundžić i sindikati - riješiti pitanje prekovremenih sati

-

-

Foto: - / -

Ovo je drugi sastanak ministra i sindikata. Prvi je održan 16. siječnja, a ponovno se sastaju za 2 tjedna.
Uže vodstvo Hrvatskog liječničkog sindikata sastalo se s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem kako bi dogovorili način isplate razlike za krivo obračunane radne sate. Takva praksa, kažu, traje od 1. prosinca 2013. godine. Zbog toga su već podnesene tužbe, a neke su potvrđene na drugostupanjskim sudovima.

Liiječnički sindikat neće odustati od toga da se taj novac vrati ljudima. To vam ispada negdje između 100-800 kuna bruto mjesečno po liječniku, ovisno o tome koliko je prekovremenih sati imao i spremni smo pristati da se novac vrati na rate, rekala je predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić.

To je ozbiljan i pravni i financijski problem nastao 2013. i traje pet godina. Treba ga razriješiti. I u tome smislu sam već kontaktirao Ministarstvo uprave, pravosuđa, financija i rada gdje treba donijeti tumačenje toga kolektivnog ugovora, a time onda donijeti i pravorijek u smislu da li ljudima treba i koliko treba isplatiti ili ne treba, ovisno kakvo će biti tumačenje, rekao je među ostalim ministar Kujundžić. 

Ovo je drugi sastanak ministra i sindikata. Prvi je održan 16. siječnja, a ponovno se sastaju za 2 tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!