13:20 / 17.10.2018.

Autor: M.M./Hina

Kujundžić: Izvješće o zdravstveno-inspekcijskom nadzoru u sljedećih 20 dana

-

-

Foto: - / -

Ministar zdravstva najavio je da će izvješće o obavljenom zdravstveno-inspekcijskom nadzoru u hrvatskim bolnicama biti objavljeno u sljedećih 20 dana.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je da će izvješće o obavljenom zdravstveno-inspekcijskom nadzoru u hrvatskim bolnicama biti objavljeno u sljedećih 20 dana.

Ministarstvo je poslalo inspekciju u bolnice nakon skandala koji je izbio zbog istupa Mostove saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić, koja je ustvrdila da joj nisu dali anesteziju kod zahvata kao što je kiretaža, zbog čega je trpjela strašne bolove. Nakon toga javilo se mnoštvo žena sa sličnim traumatičnim iskustvima iz raznih hrvatskih bolnica.

"Inspekcije rade samostalno, krenule su, a izvješće iz bolnica bit će dostupno u narednih dvadeset dana", izjavio je Kujundžić uoči sjednice Vlade.

Osvrnuo se i na rezultate inspekcije iz 2015. godine, čiji su podaci navodno sakriveni, ustvrdivši kako su javnosti podaci dostupni, te da svatko tko hoće do njih može doći.
"Podaci nikada nisu skrivani. Može ih svatko zatražiti i vidjeti", kazao je ministar zdravstva.

Komentirao je i navode o prebacivanju koronarnih bolesnika sa zapadnog dijela grada, KBC- a Sv. duh i Vinogradske, u KBC- Zagreb, kazavši da je u nekim situacijama to nužno zbog zdravlja pacijenata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!