23:33 / 14.01.2020.

Autor: HRT

Kujundžić potvrdio autentičnost dokumenta o Oreškovićevoj smjeni

-

-

Foto: - / -

U dokumentu se vidi da je naputak za smjenu predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice Slavka Oreškovića stigao 9. siječnja, a ne prije Božića. Ipak, ministar je sve nazvao "novinarskom improvizacijom".
Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je autentičnost dokumenta koji je objavio Jutarnji list.

U njemu se vidi da je naputak za smjenu predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice Slavka Oreškovića stigao 9. siječnja, a ne prije Božića. Ipak, ministar je sve nazvao "novinarskom improvizacijom".

- Odluka je donesena o promjeni predsjednika Upravnog vijeća i u Rijeci i u Vinogradskoj bolnici zbog značenja izgradnje sveučilišne bolnice u Zagrebu i sveučilišne bolnice u Rijeci, a to koji su oni datum izvukli - u to neću ulaziti, to ostavljam novinarima nek se igraju, rekao je ministar.

- Je li autentičan taj dokument?

- Autentičan je dokument. Međutim, jedno je otpusno pismo. Kad pišete otpusno pismo u bolnici, onda piše da je pacijent otpušten, improviziram sada, 12. siječnja a je li CT ili kolonoskopija ili LDH učinjeni 1.1. ili 25. 12., dakle, iz toga se ne vidi. Tako i ovo, dodao je Kujundžić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!