17:28 / 29.11.2019.

Autor: HRT

Kujundžić s predstavnicima liječničkog sindikata

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar zdravstva sa suradnicima sastao se s predstavnicima liječničkog sindikata. Razgovarali su o zakonu o reprezentativnosti, problemu prekovremenih sati te manjku liječnika.
Ministar zdravstva sa suradnicima sastao se s predstavnicima liječničkog sindikata. Razgovarali su o zakonu o reprezentativnosti, problemu prekovremenih sati te manjku liječnika. Sastanak s premijerom očekuje se idući tjedan.

Liječnici za dva dana pokreću akciju "Hoću raditi zakonito" u sklopu koje će prikupljati potpise za povlačenje suglasnosti za prekovremeni rad.

- Mi smo ponovno predočili ministru kakvi su naši problemi i predočili smo mu da to treba hitno rješavati jer mi već dvije godine čekamo rješavanje problema i reprezentativnosti i prekovremenih sati, rekla je Renata Čulinović, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

- Prvenstveno smo razgovarali o zakonu o reprezentativnosti gdje je zapravo uistinu nepravedno da liječnici nemaju reprezentativni status to je ranije trebalo biti riješeno kroz zakon o reprezentativnosti i vjerujem da ćemo to na sastanku s premijerom i s ministrom rada riješiti na sastanku u narednih 10 dana, kaže Milan Kujundžić, ministar zdravstva.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!