13:36 / 13.05.2019.

Autor: V.K./Hina

Kujundžić: U četvrtak sastanak s veledrogerijama oko dugova

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je da će se u četvrtak sastati s predstavnicima veledrogerija kako bi razmotrili problem dugova bolnica za isporučene lijekove i medicinski materijal.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je da će se u četvrtak sastati s predstavnicima veledrogerija kako bi razmotrili problem dugova bolnica za isporučene lijekove i medicinski materijal, a posebice kako riješiti dugove nekoliko bolnica kojima prijeti ovrha.

Prema podacima veledrogerija, ukupni dospjeli dug bolnica prema njima dosegnuo je 2,6 milijardi kuna.

- Postoji nekoliko bolnica s prijetnjom ovrhe i treba žurno iznaći tih 100-njak milijuna kuna da se to otkloni, a sve drugo se treba rješavati dugoročno. To su bolnice u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima, Virovitici. One su akutni problem, ali sastajemo se i zbog dugoročnog rješenja problema s dugovima, izjavio je Kujundžić na skupu u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar".

Istaknuo je kako ukupni dug u zdravstvu iznosi 8 milijardi kuna, koji je ova Vlada naslijedila i pokušava ga riješiti.

- Dugovi su problem koji traje sva ova desetljeća, oni su problem ove administracije i svih budućih, kazao je Kujundžić i dodao kako za vrijeme ove Vlade dug nije rastao, kao ni javni dug države zbog tih dugova, no kako se sustav mora temeljiti na održivosti, a to znači da treba osigurati sredstva za ono što se troši i razinu zaštite koju želimo osigurati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!