Kujundžić ustraje na prijavama

22.08.2018.

11:42

Autor: HRT

default error photo
Najavio je kako će tražiti da im se oduzmu liječničke licence zbog istupa nakon smrti mladića iz Zaprešića.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić ustrajan je u namjeri da tuži Božu Petrova, Ines Strenju-Linić i Željka Jovanovića. Najavio je kako će tražiti da im se oduzmu liječničke licence zbog istupa nakon smrti mladića iz Zaprešića.

- Zahtjevu za smjenu Kujundžića pridružile se još neke stranke

"Ako sam rekao da ću tužiti, to ću i napraviti", naglasio je. "Oni su ugrozili hrvatske građane i turiste, unijeli su strah, nemir, izjavama da sustav ne funkcionira", istaknuo je jutros prije sjednice Vladina užeg kabineta."Mislim da je sve demokratski, zakonito. To je pravna procedura, a to moje službe rade, to rade pravnici", dodao je. Upitan kako nije reagirao oduzimanjem licenci u slučaju kada je zaposlenica bolnice u Rijeci prijavila seksualno zlostavljanje na poslu, odgovorio je kako je da je "sustav reagirao i u Rijeci i u Zagrebu". "Sustav uvijek reagira", ustvrdio je.

Kujundžić prijeti oduzimanjem licencija - dobio i odgovor

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista ranije je održao konferenciju za novinare koju su nazvali - "Mostovih 50 razloga za smjenu ministra Milana Kujundžića". U saboru će pokrenuti zahtjeva za smjenom ministra, tvrde da imaju potporu cijele oporbe. "U demokraciji je normalno tražiti ostavke, pa ćemo vidjeti kako će biti", komentirao je ministar traženje ostavke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!