17:00 / 26.01.2018.

Autor: HRT

Kujundžić: Visokoenergetska pića su zdravstveni problem

-

-

Foto: - / -

Ministar zdravstva Milan Kujundžić pozdravio je najavu SDP-ove zastupnice u EP-u Biljane Borzan i Kluba zastupnika SDP-a da će tražiti zabranu energetskih pića maloljetnicima.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić pozdravio je najavu SDP-ove zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan i Kluba zastupnika SDP-a da će tražiti zabranu energetskih pića maloljetnicima, istaknuvši kako je dobro da ljudi, neovisno o strankama, brinu o zdravlju djece jer su visokoenergetska pića zdravstveni problem s kojim se treba nositi.

"Visokoenergetska pića jesu jedan od zdravstvenih problema s kojima se treba nositi i u tom smislu vjerujem da ćemo zajedno, neovisno o strankama, dijeliti mišljenja i akcije kako bi sačuvali zdravlje hrvatske djece", izjavio je Kujundžić tijekom posjete KBC-u Sestre milosrdnice.

Upitan da komentira zastaru sudskog postupka u "slučaju Maškarin", Kujundžić je rekao kako ne može komentirati sudske postupke, ali mu je žao da je pacijent ostao bez noge.

Postupak protiv umirovljenoga riječkog kirurga Branka Popovića na Općinskom sudu u Rijeci zbog nesavjesnog liječenja iz nehaja, odnosno nanošenja teških ozljeda Miroslavu Maškarinu pri operaciji uklanjanja slijepog crijeva, zaključen je zbog zastare, a Popović je nepravomoćno oslobođen optužbi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!