15:51 / 28.08.2019.

Autor: HRT

Kujundžić: Vlada i sindikati trebaju učiniti sve da ne bude štrajka

-

-

Foto: - / -

Sindikati ne odustaju od svojih zahtjeva te najavljuju akcije već ovaj tjedan, a ministar, pak, smatra da to neće biti potrebno.
Tri sata trajao je još jedan krug pregovora u Ministarstvu zdravstva o novom kolektivnom ugovoru, no dogovora još uvijek nema. Sindikati ne odustaju od svojih zahtjeva, među kojima je i povećanje plaća za 7%. Pregovore nastavljuju u petak, a i prije najavljenog štrajka u sindikatu medicinskih sestara najavljuju prosvjedne akcije.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Sindikati ne odustaju od svojih zahtjeva te najavljuju akcije već ovaj tjedan, a ministar, pak, smatra da to neće biti potrebno.

- Ja mislim da i jedna i druga strana, konkretno i Vlada i sindikati trebaju učiniti sve u dijalogu, razumijevanju da ne dođe do štrajka i ja vjerujem u takav ishod, kazao je Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

- Naš će upit danas ministru biti zbog čega nije parafirani kolektivni ugovor potpisan i o kojoj svoti novaca Vlada razmišlja prilikom naših ovih pregovora. Mi dakle i dalje inzistiramo na minimalno onome što smo parafirali i od toga ne odustajemo, rekao je Stjepan Topolnjak iz samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

- Mora se dogoditi jer u protivnom sustav će pasti do kraja. Moramo reći da naši ljudi ne mogu raditi na volonterskoj bazi, mi svi radimo za plaću i ne možemo dozvoliti da bude ugrožena kvaliteta skrbi za naše građane RH, izjavila je Brankica Grgurić iz Sindikata medicinskih sestara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!