14:53 / 29.01.2018.

Autor: HRT

Kupljen respirator za pedijatriju splitskog KBC-a

Ravnatelj KBC Split Ivo Jurić, zamjenik ravnatelja Julije Meštrović, župan Blaženko Boban (foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Ravnatelj KBC Split Ivo Jurić, zamjenik ravnatelja Julije Meštrović, župan Blaženko Boban (foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

KBC Split dobio je respirator, aparat koji podržava disanje kod teško bolesne i životno ugrožene djece i odrasih.
Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i vodstvo KBC-a Split u ponedjeljak su na konferenciji za novinare izvijestili o donaciji županije od 200 tisuća kuna, kojom je Zavodu za intenzivnu pedijatriju pri Klinici za dječje bolesti splitskog KBC-a kupljen novi respirator.

Župan Boban rekao je kako ga je Branka Polić iz Zavoda za intenzivnu terapiju početkom listopada obavijestila da na Zavodu imaju problem s respiratorom koji podržava disanje kod teško bolesne i životno ugrožene djece i odraslih, s obzirom na  to da jedan nije bio u funkciji, a drugi je bio u kvaru.

Iz županijskog proračuna izdvojeno je 200 tisuća kuna, a respirator je doniran prije tjedan dana. "Znam da je KBC Split obveza ministarstva, međutim ta je bolnica u našem gradu i županiji pa želimo pomoći u sufinanciranju uređaja, ali i operative", objasnio je Boban dodajući da će Splitsko-dalmatinska županija i ubuduće pomagati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!