11:41 / 13.06.2019.

Autor: HRT

Kuščević o pomoći torcidašu s Brača

-

-

Foto: - / -

Ministar Lovro Kuščević pomogao 'torcidašu' osumnjičenom za napad na Braču da stupi u kontakt s obitelji, kada je lani pritvoren zbog krađe i ispisivanja ustaških grafita
Ministar uprave Lovro Kuščević potvrdio je kako je pomogao pripadniku 'torcidaške' skupine, pritvorenom zbog napada na sezonske radnike u Supetru, da stupi u kontakt s obitelji kada je lani završio u pritvoru u Beogradu.

- Plenković: Oštro sankcionirati divljačke ispade


- Naravno da pomažem svim Hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad mogu. U trenutku kada su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, tada su roditelji te djeci tražili da ih pokušam povezati s hrvatskim veleposlanikom, kako bi im se omogućio kontakt, izjavio je Kuščević uoči sjednice Vlade komentirajući medijske napise.

'Torcidaš' je lani u Beogradu bio pritvoren zbog krađe i ispisivanja ustaških grafita na benzinskoj postaji. Ministar Kuščević  oštro je osudio nedavno nasilje i premlaćivanje radnika na Braču.

- Bože sačuvaj da to opravdavam, nikakav čin nasilja ne opravdavamo i potrebno ga je osuditi, poručio je ministar.

Nije mi drago što sindikati ne žele pregovore s Vladom

Na pitanje o sindikalnoj inicijativi '67 je previše' koja danas predaje potpise u Saboru, Kuščević je rekao da mu nije drago što sindikati ne žele pregovore s Vladom oko promjena uvjeta umirovljenja.

- Kao pravnik i mirotvorac po profesiji mislim da je potrebno stvari rješavati kroz dijalog.

Tvrdi i kako su pravni stručnjaci u dvojbi oko ustavnosti referendumskog pitanja, zbog čega, kaže, postoji razlog zatražiti mišljenje Ustavnog suda.

Na pitanje hoće li skora odluka Ustavnog suda o bivšem premijeru Tomislavu Karamarku u slučaju "Savjetnica" utjecati na donošenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Kuščević odgovara da neće te da će Vlada zakon pustiti u proceduru "čim bude usuglašen između vladinih resora".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!