15:03 / 05.06.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Kuščević ocijenio ispravnim smjenu političkog i međunarodnog tajnika HDZ-a

-

-

Foto: - / -

Istaknuo je kako je pljesak članstva na Saboru stranke najdulji bio predsjedniku i Predsjedništvu stranke.
Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević ocijenio je kako je ispravna smjena političkog i međunarodnog tajnika HDZ-a od strane predsjednika stranke Andreja Plenkovića. Istaknuo je da je pljesak članstva na Saboru stranke najdulji bio predsjedniku i Predsjedništvu stranke.

Upitan što kaže o jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, i o oštrim porukama prema Davoru Ivi Stieru i Miri Kovaču te ocjenjuje li on da se premijer na neki način rješava neistomišljenika u stranci, Kuščević je rekao kako je dužnost političkog i međunarodnog tajnika da surađuju s predsjednikom i s Predsjedništvom stranke te da provode odluke koje se donose na svim službenim stranačkim tijelima.

Imali smo priliku vidjeti da su gospodin Stier i gospodin Kovač na neki način iskakali, da su imali sasvim druge suprotne stavove nego što je to zaključeno na stranačkim tijelima i naravno da je predsjednik procijenio to kao nedopustivo ponašanje i smijenio ih, napomenuo je novi politički tajnik HDZ-a, te dodao kako smatra da je takva odluka u redu.

Na pitanje nije li Plenković zakasnio što je to učinio tek sada, Kuščević je odgovorio kako misli da je to napravljeno upravo u pravom trenutku.

Ovo je trenutak, ja bih rekao za pomlađivanje stranke, trenutak da se Hrvatska demokratska zajednica konsolidira i nastavi dalje, a vidjeli smo jučer na sjednici Predsjedništva da je stranka jedinstvena, konsolidirana, vidjeli smo neki dan i na Saboru HDZ-a da zaista svi podržavamo rad ove Vlade, istaknuo je Kuščević.

Butković: Moramo shvatiti da nismo zauvijek na funkcijama na koje smo izabrani

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković  ocijenio je da je situacija u HDZ-u nakon razrješenja Davora Ive Stiera i Mire Kovača dobra, ustvrdivši da u politici nekad postoje trenuci kada moramo shvatiti da nismo zauvijek na funkcijama na koje smo izabrani.

Bačić: Mjeriti je li to bilo malo više ili malo manje pljeska po meni je nevažno

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je nevažno mjeriti je li netko dobio više ili manje pljeska.

Činjenica jest da u vrijeme kada je predsjednik stranke Andrej Plenković održao govor dobio puno. Na kraju je to potvrđeno samim glasovanjem, dobio je jednoglasnu podršku svih izaslanika koji su u tom trenutku bili nazočni na saboru u Ciboni. Kolega Stier je svoj govor držao u više nego polupraznoj sali, nije bilo više od 500, 600 izaslanika, kazao je Bačić.

Dodao je kako je, po njemu, mjeriti je li to bilo malo više ili malo manje pljeska nevažno te da je bitno to da su izaslanici dali podršku predsjedniku stranke u vođenju stranke i Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!