13:49 / 15.03.2018.

Autor: D.M./HRT

Kuščević: Rimac i Orešković kombinacija za dobar zakon

-

-

Foto: - / -

Josipu Rimac Povjerenstvo na čelu s Dalijom Orešković kaznilo je jer nije na vrijeme predala imovinsku karticu i pokrenulo postupak zbog nerazmjera prikazane imovine i stvarnog stanja.
Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je uoči sjednice Vlade da će na izradi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa surađivati Josipa Rimac, koja je bila kažnjena zbog sukoba interesa, i Dalija Orešković, koja je bila na čelu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje je kaznilo Rimac, što će rezultirati izradom "dobrog prijedloga zakona".

Podsjetimo, Josipu Rimac, bivšu kninsku gradonačelnicu i sadašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je sa 4000 kuna jer nije na vrijeme predala imovinsku karticu i pokrenulo postupak protiv nje zbog nerazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje.

"Povjerenstvo koje radi izmjene Zakona za sprečavanje sukoba interesa sastavljeno je od široke palete stručnjaka iz Ministarstva financija, Ministarstva uprave i akademske zajednice. Tu je i gospođa Dalija Orešković i vjerujem da će upravo suradnja gospođe Rimac i gospođe Orešković rezultirati time da ćemo imati dobar prijedlog zakona", rekao je Kuščević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!