11:43 / 04.01.2018.

Autor: HRT

Kuščević: Zapošljavanje novih 326 državnih službenika uglavnom zbog projekata EU-a

-

-

Foto: - / -

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je da su natječaji za zapošljavanje novih 326 državnih službenika u raznim ministarstvima raspisani uglavnom zbog projekata EU-a.
Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je da su natječaji za zapošljavanje novih 326 državnih službenika u raznim ministarstvima raspisani uglavnom zbog projekata EU-a.

Sredstva za te plaće osiguravaju se 85 posto iz europskog proračuna i to je samo pokušaj da još bolje i kvalitetnije iskoristimo sredstva EU-a, izjavio je Kuščević novinarima pred Banskim dvorima.

Ministar je najavio da će 2018. biti godina reformi i digitalizacije. I danas će Ministarstvo uprave predložiti jedan dobar zakon. Već ovu godinu ćemo ugovoriti nove projekte u sustavima e-Građani, e-Poslovanje i Centar dijeljenih usluga, rekao je Kuščević. Za Ministarstvo uprave četiri glavna pokretača su digitalizacija, racionalizacija, učinkovitost i decentralizacija, dodao je Kuščević.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!