14:30 / 24.01.2019.

Autor: HRT

Kuščeviću smiješne tvrdnje oporbe da je "Tolušić" spin HDZ-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Žao mi je da se događa ovakva afera koja se skrenula pozornost sa svih dobrih projekata Vlade. Napadi oporbe da je to spin HDZ-a u najmanju ruku su smiješni, izjavio je Kuščević novinarima u Hrvatskom saboru.
Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević smiješnima je ocijenio navode oporbe da je, vezano uz slučaj fotomontaže potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, riječ o spinu HDZ-a.

-
Žao mi je da se događa ovakva afera koja se skrenula pozornost sa svih dobrih projekata Vlade. Napadi oporbe da je to spin HDZ-a u najmanju ruku su smiješni, izjavio je Kuščević novinarima u Hrvatskom saboru.

- Počeli izvidi u slučaju Tolušić 
- Policija u kontaktu s Tolušićem, a USKOK provodi izvide
- Obuljen Koržinek: Oduvijek su postojale dezinformacije, samo se danas brže šire
- Oporba ironična oko falsificiranih fotografija
- Jelinić: Znam da su mnogi razočarani što su ove fotografije laž 

Na primjedbu da u vrhu vlasti nisu složni oko karaktera te situacije - s obzirom na to da je za predsjednicu Republike riječ o temi o kojoj se ne bi trebalo ni razgovarati, dok je za Vladu to destabilizacija vlasti - Kuščević je uzvratio da "predsjednica ima svoje stavove".

- Ovo je je zaista najniži pokušaj difamacije potpredsjednika Vlade kao političara i kao osobe, ali i njegove obitelji, a kada je riječ o difamaciji potpredsjednika, naravno da to utječe na Vladu, istaknuo je.

Ne zna je li Tolušić sve prijavio policiji kada je saznao za fotomontaže, ali dodaje kako bi on "odmah to prijavio policiji i poveo računa da se zaštiti moj integritet, kao i integritet funkcije koju obnašam".

Kuščević tvrdi kako su sve relevantne službe utvrdile da se radi o fotomontaži.

- Žao mi je što se to događa i to nije dobra poruka. Mislim da i mediji moraju početi paziti što objavljuju, koje fotografije objavljuju i koje tekstove objavljuju. Hajdemo svi zajedno u ovom društvu, i mi kao političari i vi kao mediji, zajedno raditi na podizanju kulture i vjerodostojnosti naših nastupa i vašeg prenošenja informacija, apelirao je.

Nije htio nagađati zašto je tjednik Nacional objavio fotografije za koje tvrdi da su montirane, ali je rekao kako ne bi volio da se objave njegove fotomontaže. Izbjegao je i odgovoriti na pitanje zašto je premijer Amdrej Plenković jučer javno zahvalio Nacionalu na objavljivanju tih fotografije, već je tek kazao kako ne bi htio da se ovakve situacije "događaju nikomu, a kamoli članovima Vlade".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!