10:04 / 27.07.2020.

Autor: HRT

Kusić: Sređivanje odnosa je teže kad su emocije jake

-

-

Foto: - / -

Akademik Zvonko Kusić kazao je ispred Banskih dvora novinarima da bi svakako bilo dobro da predstavnici srpske nacionalne manjine budu na obilježavanju akcije "Oluja".
Akademik Zvonko Kusić kazao je ispred Banskih dvora novinarima da bi svakako bilo dobro da predstavnici srpske nacionalne manjine budu na obilježavanju akcije "Oluja". 

No smatra da će "taj problem trajati dugo. Neće se to tako brzo riješiti". Sređivanje odnosa je teže dok su emocije jake. Ne treba ništa ultimativno rješavati, kazao je.

Na pitanje je li jedan od načina rješavanja takvih problema da predstavnici i jednog i drugog naroda budu na takvim obilježavanjima, Kusić je potvrdio, ali dodao da se za to treba stvoriti klima u društvu. - Teško je to precizno određivati. Povijest je pokazala da društvo zrije, da se društvo mijenja, ljudi se mijenjaju. Svi se mijenjamo, dodao je.

Odgovarajući na pitanje hoće li premijeru Andreju Plenkoviću savjetovati da ove godine obilježi srpska stradanja kojh je bilo tijekom Oluje, rekao je da premijer to razmatra, uvijek se razmišlja o takvim stvarima, o tome što je najvažnije za društvo, da budemo stabilno drutvo.

- Sve su to dugoročni ciljevi, dodao je.

Ne zna hoće li premijer ove godine obilježiti srpska stradanja, Kusić je rekao da on o tome pažljivo vodi brigu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!