Kusonje: 30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja

08.09.2021.

20:15

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Sanja Najvirt/A.P.C.

Kusonje:  30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja

Kusonje: 30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja

Foto: Ivica Galović / PIXSELL

Trideseta je godišnjica otkako su na blagdan Male Gospe, iz zasjede kod Rakova Potoka u Kusonjama, mučki ubijena dvadesetorica pripadnika bjelovarske satnije Zbora narodne garde. Njima, ali i još trojici branitelja ubijenih dvije godine poslije na istome mjestu od rasprskavajuće mine, odana je počast polaganjem vijenaca i misom zadušnicom u kapeli Male Gospe u Kusonjama.


Dinko Tandara, sudionik akcije i pripadnik Ratne specijalne policije Bjelovar u Kusonjama

Dinko Tandara, sudionik akcije i pripadnik Ratne specijalne policije Bjelovar u Kusonjama

Foto: Dnevnik/HTV / HRT

- Ono što je interesantno jest da su dečki, neki čak i bez oružja, znate i sami, da su otišli u ovu akciju i da se nisu vratili. To je samo bio pokazatelj koliko su veliku volju imali, koliko su srca imali, rekao je Dinko Tandara, sudionik akcije i pripadnik ratne Specijalne policije Bjelovar. 


- Svake godine nam je jednako teško. Dođemo tu, znamo da su to bili dečki naši prijatelji, dečki s kojima smo odrastali, išli u školu zajedno, u rat. Znači, fale vam jednako 15, 20 godina i jednako va,m fale i 30 godina nakon toga. Svake godine nam jednako fale, sjećamo ih se, kaže Ante Bilić, sudionik akcije, bjelovarske A-satnije ZNG-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!