23:42 / 27.08.2018.

Autor: HRT

Kutlača: Odluka o dopuštenju stranim radnicima je teška

-

-

Foto: - / -

Dok je dio radnika Uljanika prosvjedovao u Zagrebu, dio ih je ostao u Puli i čekao vijesti sa sastanka u Vladi.
Dok je dio radnika Uljanika prosvjedovao u Zagrebu, dio ih je ostao u Puli i čekao vijesti sa sastanka u Vladi.

Štrajk u brodogradilištima: Do kraja tjedna dvije plaće
Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama
Novak o pomoći Uljaniku: Vlada ima vrlo malo prostora
Predsjednik Uprave Uljanika dao mandat na raspolaganje

S povjerenikom Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Rajkom Kutlačom večeras je razgovarala Senka Mošnja.

Kutlača je rekao kako nije impresioniran rezultatima današnjeg sastanka Štrajkaškog odbora s premijerom i ministrima. Očekivao sam bolje vijesti što se tiče isplate plaća. No, ono što je pozitivno je to da je konačno premijer pred sindikatima izrekao kako podržava brodogradnju i da će učiniti sve što treba da ona opstane, istaknuo je.

Prema njegovom mišljenju, rješavanje ovog gorućeg problema nije dovoljno brzo koliko bi trebalo biti da se ne zakomplicira proizvodnja. Najavio je kako će se na sutrašnjem sastanku Štrajkaškog odbora razgovarati o tome hoće li dopustiti strancima da nastave raditi na polarnom kruzeru.

Nije želio reći kakvu odluku očekuje, Kaže, svaka će biti teška. Činjenica je da brodovlasnik traži da njegovi radnici nastave raditi i da je trenutak u Uljaniku izuzetno ozbiljan i da Štrajkaški odbor osim na poslovanje mora misliti i na sigurnost, dodao je Kutlača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!