15:51 / 11.02.2019.

Autor: Matea Krmpotić/I.H./HRT

'Kvatrić' u novom ruhu do 2021.

-

-

Foto: - / -

U planu je tržnica na kat. Prizemlje bi bilo rezervirano za kumice, koje su i sada na toj lokaciji, a na katu bi bila galerija.
Tržnica je centar svakoga kvarta i mjesto okupljanja. U Zagrebu većina vapi za obnovom - i one velike gradske, ali i male, kvartovske. Lani je Grad Zagreb krenuo s novim planom obnove tržnica, a na red je došao i popularni Kvatrić.  Plan je uložiti oko 13 milijuna kuna i u potpunosti ga modernizirati.

Jedna od omiljenijih tržnica u Zagrebu mogla bi uskoro, umjesto suncobrana koji prokišnjavaju, dobiti krov. Kupci bi rado dolazili, a na plusu bi bili i prodavači.

U planu je tržnica na kat. Prizemlje bi bilo rezervirano za kumice, koje su i sada na toj lokaciji, a na katu bi bila galerija. Ključno je, kažu iz Tržnica Zagreb, osigurati sadržaje koji će kupce vratiti na "plac".

Idejno rješenje obnove tržnice iznijeli su projektanti iz ureda Atar. Pokušat će objediniti više aspekata moguće održivosti cijeloga prostora, pa će tržnica tako proizvoditi i struju.

- Cijeli plac će biti natkriven, na krovu će biti instalirane foto ćelije koje će energetski pridonijeti bilanci cijele tržnice, rekao je arhitekt Tin Sven Franić.

Prođu li svi potrebni natječaji za dokumentaciju i izvođača radova bez problema, popularni Kvatrić bi, u novom ruhu, mogao zasjati već 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!