Labin: Kockao s krivotvorenim novčanicama

11.05.2023.

10:21

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca odnosno da je posjedovao ili stavio u optjecaj 8.200 eura za koje postoji sumnja da su krivotvorene, istarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 33-godišnjeg državljanina Kosova.

Služba organiziranog kriminaliteta u suradnji s djelatnicima labinske policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Kosova te su utvrdili da je osumnjičeni tijekom travnja na području Sjeverne Makedonije nabavio krivotvorene novčanice u apoenima od 200 i 500 eura te ih je donio u Hrvatsku. Potom je u noći s 8. na 9. svibnja u jednom automat klubu na području Labina, tijekom igre na sreću, u više navrata stavio u optjecaj jedanaest krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 eura.

Policija je ubrzo ušla u trag osobi koja je koristila krivotvorene novčanice te su u srijedu obavili pretrage osumnjičenika i doma kojeg koristi na području Labina.

Prilikom pretraga pronašli su još deset novčanica u apoenu od 200 eura i osam novčanica u apoenu od 500 eura.

Policija je privremeno oduzela krivotvoreni novac, a protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovom postupku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!