Labin: Uhićeni Moldavci koji su pokušali ukrasti novac iz bankomata

05.02.2023.

11:02

Autor: Hina/HRT/R.S.

Osumnjičeni za tešku krađu

Osumnjičeni za tešku krađu

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Istarska policija uhitila je dvojicu muškaraca iz Republike Moldavije koji su pokušali otuđiti novac iz bankomata u mjestu Vozilići nedaleko od Labina te su oni u jučer poslijepodne predani u pritvorsku jedinicu istarske policije, izvijestila je istarska policija.


Naime, Služba organiziranog kriminaliteta u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta zagrebačke Policijske uprave, dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim i 23-godišnjim državljanima Republike Moldavije te ih sumnjiče da za tešku krađu i zlouporabu naprava.


Koncem siječnja 2023. na bankomatu u Vozilićima napravili su rupu te izvršili preinake na kućištu bankomata i uređaju za izbacivanje novčanica, nakon čega su pokušali neovlašteno pristupiti računalnom sustavu bankomata i izdati naredbu za neovlaštenu isplatu novca u čemu nisu uspjeli. U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je na području Zagreba provela pretragu osoba i osobnog automobila kojim su se koristile.


Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela i to prijenosna računala, mobiteli, više telefonskih kartica, memorijske kartice, ručne veze za komunikaciju te razna pomagala za koje se opravdano sumnja da su osumnjičeni koristili prilikom počinjenja kaznenih djela.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja muškarci su jučer poslijepodne predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!