18:23 / 04.02.2019.

Autor: HRT

Labirint otkriva - ispovijesti mobingiranih radnika

-

-

Foto: - / -

Mobing podrazumijeva zlostavljanje, uznemiravanje, stres, diskriminiranje, spolno napastovanje, ponižavanje i omalovažavanje radnika.
Velik broj ljudi na radnom je mjestu izložen ponižavanju i uznemiravanju. I dok je na Zapadu prihvaćeno da je dobar radnik - zadovoljan radnik, kod nas se, čini se, uvriježilo pravilo da je to prestrašen radnik. Labirint donosi priče onih koji su svoja prava odlučili potražiti na sudu.

Jedan od sugovornika kaže kako na poslu nije dobivao nikakve zadatke ni upute. Nije bio ni u kakvim komunikacijama niti je imao pristup službenim e-mailovima. Jednostavno je dolazio na posao punih pet mjeseci, sjedio na poslu i čekao da mu prođe radno vrijeme.

- U bivšoj firmi najviše me uznemiravalo to što sam savjesno i odgovorno nastojao raditi svoj posao, a bio sam materijalno zakinut, kaže drugi sugovornik.

Mobing je zlostavljanje, uznemiravanje, stres, diskriminiranje, spolno napastovanje, ponižavanje, omalovažavanje radnika. O tome se malo govori, rijetki se usude u javnost iznositi osobna iskustva, a svakodnevno ih degradiraju, šikaniraju, maltretiraju i potplaćeni su.

Pogledajte priču Labirinta:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!