20:10 / 08.01.2018.

Autor: HRT

Labirint: Razorne posljedice kockanja

-

-

Foto: - / -

Kladionice, kockarnice, automat-klubovi, kasina nevjerojatnom brzinom niču po cijeloj Hrvatskoj. Usred naselja, u stambenim zgradama, u blizini škola.
Iako smo u mnogim stvarima konzervativni, nevjerojatno je koliko smo liberalni i tolerantni kada je u pitanju kocka. Dostupna je na svakom uglu, u svakome mjestu.

Imamo mnogo liberalnije tržište, odnosno dostupnost igara na sreću veća je nego što to imaju neke druge zemlje. Primjerice cijela Švedska ima četiri kasina, cijela Italija ima samo pet.

Igre na sreću liberalizirali smo u Hrvatskoj i učinili ih dostupnima do krajnjih granica. Kladionice, kockarnice, automat-klubovi, kasina nevjerojatnom brzinom niču po cijeloj Hrvatskoj. Usred naselja, u stambenim zgradama, u blizini škola. Bez prevelikih ograda i ograničenja.

Razorne posljedice kockanja trpe brojne obitelji, a sve veći broj maloljetnih ovisnika pokazuje da nam je profit važniji od pojedinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!