17:26 / 07.04.2021.

Autor: Sanda Dičak/RD/IMS/HTV/HRT

Lakša vožnja od Zatona do Štikovice

Radovi na magistrali od Zatona do Štikovice

Radovi na magistrali od Zatona do Štikovice

Foto: HTV / HRT

Uskoro će biti lakše vozačima koji iz Zatona voze prema Dubrovniku. Neće biti semafora ni čekanja na cesti kad se završi gradnja dionice magistrale od Zatona do Štikovice.


Na dionici od Zatona do Štikovice u dužini od 1200 metara postavljaju se završni slojevi asfalta. Vozači pozdravljaju dovršetak radova jer su se proteklih mjeseci namučili prolazeći ovuda.


- Radovi u tijeku toliko dugo vremena neorganizirano što se tiče postavljanja svjetlosnih prometnih znakova semafora. Mislim da je to moralo bit gotovo davnih dana, kazao je Slobodan Vukotić. 


A trajalo je ukupno 10 mjeseci. Sad će stanovnici dobiti sigurnu cestu, ali i pješačku stazu jer će uz novi pločnik biti postavljena i javna rasvjeta. 

- Drago mi je da smo u konačnici došli do realizacije ovog projekta vrijednog preko 22 milijuna kuna kojim će se kao što sam prethodno rekao riješiti sigurnost za pješake ali i sigurnosti za vozače, kazao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.


- Ovom cestom mogu ići biciklom lijepo, prije je bilo ođe rupe, rupe, rupe a s ovom cestom meni je samo da je što prije naprave i da to bude lijepo, rekao je mještanin Frano Ivanković.


Stanovnici ne dobivaju samo sigurnu cestu, nego i svu infrastrukturu ugrađenu u nju, zato su radovi i trajali tako dugo. 

Mato Franković, dubrovački gradonačelnik

Mato Franković, dubrovački gradonačelnik

Foto: HTV / HRT

- Osim ceste koja je vidljiva, sve ono ispod ceste, što nije vidljivo, je jednako bitno, dakle to je vodoopskrba, to je kanalizacija i internet mreža. Istovremano smo išli i s pojačanom strujom. Sve te službe su bile uključene u cijeli ovaj projekt, svaki kroz svoj segment, tako da je sigurno da se ljudima i stanovnicima ovog područja povećava kvaliteta života, rekao je gradonačelnik Franković.


Poboljšava se i turistička slika, mnogima bi mogla biti privlačna novoizgrađena pješačka staza uz obalu od Štikovice do Orašca. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja tjedna.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!