09:20 / 07.03.2019.

Autor: Hina

Lažna dojava o bombi u Srednjoj gospodarskoj školi u Bujama

-

-

Foto: - / -

Nakon što je istarska policija zaprimila dojavu od nepoznate osobe da je u školi u Bujama postavljena eksplozivna naprava, pregledali su zgradu i utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.
Nakon što je istarska policija u četvrtak ujutro zaprimila dojavu od nepoznate osobe da je u Srednjoj gospodarskoj školi u Bujama postavljena eksplozivna naprava, pripadnici protueksplozijskog odjela Policijske uprave istarske su, uz pomoć službenog psa za detekciju, pregledali školsku zgradu i utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.

Policija je oko 7,45 sati primila dojavu nepoznate osobe da je u Srednjoj gospodarskoj školi u Bujama postavljena eksplozivna naprava pa su ondje uputili djelatnike Protueksplozijskog odjela koji su uz pomoć službenog psa pregledali školsku zgradu.

Oko osam sati iz škole su evakuirani učenici i osoblje a nakon obavljenog detaljnog pregleda u 9,20 sati utvrdili su da se radi o lažnoj dojavi.

- Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku dojavitelja i na utvrđivanju identiteta pozivatelja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo lažne uzbune za što je predviđena kazna zatvora do tri godine, izjavila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!