Lažne bankarke i službene osobe prevarile starije za stotine tisuća kuna

15.11.2022.

11:31

Autor: Hina/HRT/R.S.

Prijevare starijih osoba

Prijevare starijih osoba

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Bez nekoliko stotina tisuća kuna ostao je 95-godišnji Zagrepčanin na čija su vrata došle dvije prevarantice i predstavile mu se kao zaposlenice banke, a žrtvom je postala i 83-godišnjakinja nakon što ju je neznanac pred vratima odgurnuo, ušao u stan i ukrao joj na desetke tisuća kuna.

Oba slučaja, pri čemu ovaj drugi zagrebačka policija zbog odgurivanja starice karakterizira kao razbojništvo, dogodila su se jučer popodne.


Iz policije u utorak navode da je nepoznata žena oko 14 sati telefonom nazvala 95-godišnjaka na Trnju te lažno mu se predstavivši kao zaposlenica banke, najavila svoje kolegice koje će mu doći na vrata i preuzeti njegov novac koji, kako ga je upozorila, zahtijeva provjeru.


Potom su na njegovu adresu došle dvije žene i lažno mu se predstavile kao zaposlenice banke, a kojima je starac, nasjevši na njihovu priču, predao i ostao bez nekoliko stotina tisuća kuna.


U isto vrijeme u novozagrebačkom Trnju događao se sličan scenarij, iako s elementima pljačke, kada je nepoznati muškarac došao pred vrata stana 83-godišnjakinje. Predstavio joj se kao službena osoba, nakon čega mu je ona otvorila vrata, a on ju je odgurnuo i ušao u stan, iz kojega je odnio nekoliko desetaka tisuća kuna.


Za nekoliko stotina tisuća kuna oštećena je pak jedna zagrebačka tvrtka kojoj je u Maksimiru nepoznati lopov ukrao toliko vrijedne dijelove s radnog stroja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!