07:07 / 12.03.2020.

Autor: D.M./Hina

Lažne informacije o Zagrebu u karanteni

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Ćorić izjavio je u četvrtak da su osobe koje šire lažne vijesti oko koronavirusa idioti i da trebaju kazneno odgovarati.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je da osobe koje šire lažne vijesti oko koronavirusa trebaju kazneno odgovarati, a ministri unutarnjih poslova Davor Božinović i pravosuđa Dražen Bošnjaković najavili su istragu protiv takvih pojedinaca.

- Mislim da su ljudi koji to rade idioti. Mislim da trebaju i kazneno odgovarati, rekao je Tomislav Ćorić novinarima pred Banskim dvorima na pitanje kako zaustaviti lažne vijesti u okolnostima bojazni od širenja koronavirusa. Dražen Bošnjaković je novinarima uoči sjednice Vlade kratko kazao da će nadležna tijela koja rade na istragama i istraživanju činjenica obaviti sve potrebne radnje.Nakon što se na društvenim mrežama pojavila audiosnimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti u karanteni zbog koronavirusa, glasnogovornik Vlade Marko Milić na upit Hine odgovorio je da je riječ o lažnoj informaciji te pozvao građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave.

Najnovije današnje vijesti o pandemiji koronavirusa pročitajte ovdje.

- Informacija iz snimke koja kruži po društvenim mrežama o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom je lažna, rekao je Milić Hini. Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj, podsjetio je.

- Apeliramo na sve građane da ne nasjedaju na ovakve neprovjerene, netočne i zlonamjerne informacije koje nepotrebno uznemiruju javnost, dodao je.

U audiosnimci se navodi da će za 48 sati biti objavljeno da je Zagreb u karanteni i da se skrivaju stvarni podaci o broju zaraženih koronavirusom.

Objavu lažne informacije komentirao je gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ministar zdravstva Vili Beroš

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!