16:54 / 22.04.2021.

Autor: HRT/Vijesti u 17

Leadership - program posebno prilagođen hrvatskim iseljenicima

Zvonko Milas

Zvonko Milas

Foto: HTV / HRT

Od iduće akademske godine na zagrebačkom se sveučilištu pokreće jednogodišnji diplomski master studij nazvan Leadership - program posebno prilagođen hrvatskim iseljenicima.

To je utvrđeno danas potpisanim Sporazumom o suradnji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Ekonomskog fakulteta.

- Vjerujem da će zbog globalne konkurentnosti i akreditacije Ekonomskog fakulteta ovaj studij privući veliki broj mladih ljudi, pritome prvenstveno mislim na mlade Hrvate i potomke Hrvata. Pritom smatram da će doći do integriranja naših iseljenika sa studentima u Hrvatskoj, kazao je državni tajnik SDUHIRH-a Zvonko Milas.

- Prepoznata je potreba da naši ljudi koji žive diljem svijeta, koji možda ni ne govore hrvatski jezik - da im se ponudi nešto što bi ih moglo povezati s domovinom, poručio je prof. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!