08:36 / 03.03.2018.

Autor: I.B./HRT

Ledena kiša uzrokuje probleme - budite oprezni

Foto: HGSS

Foto: HGSS

Foto: - / -

Sve važnije autoceste i ceste u zemlji otvorene su za promet, ali se zbog snijega i povremene kiše - koja se smrzava na tlu, vozi uz ograničenje brzine.
Nakon snijega i ekstremne hladnoće, Hrvatsku je sinoć zadesila ledena kiša. Izazvala je brojne probleme u opskrbi strujom i prometu. Samo u Zagrebu dogodilo se 30-ak nesreća.

Vozite li kroz Gorski kotar - budite oprezni. Padao je slab snijeg i kiša koja se smrzava na tlu, a najavljene su i nove padaline. U čišćenju velikih količina snijega na goranskom području, posebno u Delnicama i Mrkoplju, pomagali su i strojevi zagrebačkoga Holdinga.Iz Hrvatske gorske službe spašavanja izvijestili su da je mnogo mjesta odsječeno, u pojedinima nedostaje namirnica. U Gorskom kotaru organizirano je 24-erosatno dežurstvo, kako bi spasioci što brže mogli odgovoriti na pozive. Zabilježeni su deseci akcija. Nekima je čak bio ugrožen život.HAK poziva vozače da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, a na dodatan oprez je upozorila i policija. Zbog lomova, mnogo posla imali su i traumatolozi. "Molimo građane da se pripaze, da nose adekvatnu obuću i odjeću te da ne izlaze ako ne trebaju", poručuje liječnica Jelena Šimić, specijalizantica u KBC-u Rijeka.

Sve važnije autoceste i ceste u zemlji otvorene su za promet, ali se zbog snijega i povremene kiše - koja se smrzava na tlu, vozi uz ograničenje brzine. Iz HAK-a pozivaju vozače - da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!