13:17 / 17.07.2019.

Autor: M.Š./HRT

"Legitimno da Posavec iznosi stavove, čak i kad je u njima usamljen"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz HNS-a su reagirali na izjave međimurskog župana Matije Posavca, koji je član ove stranke, da bi se stranka trebala ispričati javnosti zbog koalicije s HDZ-om.
Međimurski župan Matija Posavec rekao je da traži sjednicu vrha HNS-a na kojoj će zahtijevati da napuste koaliciju i da izbori budu već najesen. Iz te stranke stigla je reakcija.

- Posavec: Hrvatskoj ove godine trebaju parlamentarni izbori
- Posavec dodatno pojasnio svoje stavove iznesene u NU2


- Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev niti mailom niti telefonski niti porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak posljednjih je dana intenzivno iznosio stav HNS-a da HNS podržava rekonstrukciju Vlade s ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima, navode iz HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!