12:03 / 09.06.2020.

Autor: Studio 4/IMS/P.F./HRT

Lekaj Prljaskaj: Kandidirat ću se da završim započete projekte

-

-

Foto: - / -

Također tu je i operativni program koji sam potpisala s Vladom RH do 2024. godine i cilj mi je da završim i taj dio projekta, rekla je Lekaj Prljaskaj.
Saborska zastupnica pet nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj ide po novi  saborski mandat. Nešto čime se u svojem dosadašnjem radu posebno ponosi je činjenica da se komemoracija i obilježavanje tragedije Bošnjaka tijekom devedesetih u Srebrenici održava i obilježava u Hrvatskom saboru.

- Kandidirat ću se opet jer nisam završila do kraja neke projekte koje sam započela. Također tu je i operativni program koji sam potpisala s Vladom RH do 2024. godine i cilj mi je da završim i taj dio projekta. Nadam se da će se ono što sam potpisala nastaviti i s novom Vladom, rekla je Lekaj Prljaskaj.

Govorila je i o obilježavanju tragedije u Srebrenici u Hrvatskom saboru.

- To je jako važno ne samo za bošnjački narod koji živi u Hrvatskoj nego i u BiH. Radi se o velikoj tragediji, o genocidu koji nije priznat od međunarodnih organizacija. Hrvatski sabor mojim dolaskom pristao je da se tamo održi komemoracija, što je najveći nivo pijeteta koji može dati Sabor i hrvatska država Bošnjacima i stradalima za vrijeme rata u BiH, rekla je.

Spomenula je Ustavni zakon o nacionalnim manjima i članak 22 Ustavnog zakona za koji je rekla gdje se pripadnicima nacionalnih manjina daje prednost u slučaju ako ispunjavaju sve zakonske uvjete.

- Ali pri zapošljavanju uvijek dolazi do neke diskriminacije. Uvijek radim na tome da se poštuje taj članak i ta odredba zakona te da to bude u skladu sa zakonom, rekla je Lekaj Prljaskaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!