06:52 / 09.05.2019.

Autor: HRT

Liberalniji školski kalendar i frontalna primjena reforme

Foto: arhiva, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: arhiva, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministrica Blaženka Divjak održat će sastanak s osnivačima osnovnih i srednjih škola o projektu uvođenja kurikularne reforme u sve škole.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je sastanak s osnivačima osnovnih i srednjih škola o projektu uvođenja kurikularne reforme u sve škole.

- EKSKLUZIVNO: Frontalna reforma školstva - što treba znati

Neke od tema sastanka bile su: frontalna primjena kurikularne reforme u svim školama od iduće školske godine, odluka o početku i završetku nastavne godine te o broju radnih dana i trajanju odmora u idućoj školskoj godini.

- Smjernice su u javnom savjetovanju, što znači da svi osnivači imaju priliku vidjeti kakvo je trenutačno stanje na terenu, poručila je ministrica Blaženka Divjak.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić smatra kako je "dobro da se malo liberalizira mogućnost školskog kalendara jer različite sredine imaju različite potrebe".

Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu Osječko-baranjske županije, smatra kako je dosadašnji kalendar za tu županiju zadovoljavajući.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!