11:46 / 06.11.2018.

Autor: E.L.S./M.M./HRT

Lička policija uhvatila 50-ak migranata, mještani u strahu

Foto: Ilustracija (Ivica Galovic/PIXSELL)

Foto: Ilustracija (Ivica Galovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Policija je jučer zatekla četvoricu iračkih migranta u blizini sinjskog naselja Radošić, nakon čega ih je privela u policijsku postaju i izdala im rješenje o povratu.
Lička policija privela je 50-ak stranih državljana koji su ilegalno prešli granicu te su zatečeni na predjelu sela Kosa blizu Perušića. Mještani, koji se noću zaključavaju u svoje kuće, kažu da do sada nije bilo incidenata, no strah je prisutan.

Osobe su u prostorijama Policijske postaje i nad njima se provodi kriminalistićko istraživanje, potvrdila je Maja Brozičević, glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske.

Migranti iz Iraka zaustavljeni u Sinju

Četvoricu iračkih migranta jučer je policija zatekla u blizini sinjskog naselja Radošić, nakon čega ih je privela u policijsku postaju i izdala im rješenje o povratu, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj policiji.

Jučer smo pronašli četiri osobe koje su nezakonito boravile na području Republike Hrvatske. Poduzet ćemo radnje sukladno Zakonu o strancima, kazala je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Prema pisanju medija, migrante su uhitili policajci iz postaje granične policije u Trilju nakon dojave građana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!