17:09 / 01.07.2019.

Autor: I.H./HRT/Hina

Ličko-senjska županija i dalje bez proračuna

-

-

Foto: - / -

Za proračun je glasovalo 11 zastupnika, 14 ih je bilo protiv, a dva su zastupnika bila suzdržana. Zakonski rok za prihvaćanje proračuna istječe 10. srpnja.
Proračun Ličko-senjske županije za ovu godinu ni danas nije izglasovan jer nije dobio dovoljno glasova u Županijskoj skupštini. Iz HDZ-a su rekli kako ga ne žele prihvatiti jer nije dovoljno razvojan te su župana Darka Milinovića pozvali da podnese ostavku, a on im je odgovorio da ostavku neće podnijeti te da je spreman za izbore ne prihvati li se proračun do posljednjeg roka 10. srpnja.

Za proračun je glasovalo 11 zastupnika, 14 ih je bilo protiv, a dva su zastupnika bila suzdržana. Nakon sjednice i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić (HDZ) i župan Darko Milinović poručili su da su novi izbori izgledni, ali kako još postoji mogućnost da se do 10. srpnja sazove nova sjednica i proračun prihvati.

Nitko od vijećnika HDZ-a, koji predvodi koaliciju od 14 od ukupno 33 vijećnika, nije izašao za govornicu i kritizirao proračun niti predložio amandmane, a Kustić je novinarima izjavio kako predloženi proračun nije dovoljno razvojan, što je i razlog za njegovo odbijanje.


Kustić: Ako župan da ostavku, neće biti izbora

Marijan Kustić rekao je novinarima da se pozornica već počela koristiti za moguće izbore, ali kako on ne želi da itko prebacuje krivnju za nove izbore na HDZ jer bez izbora može proći i ako proračun do 10. srpnja ne bude izglasovan - ako Milinović podnese ostavku na mjesto župana.

- Može biti da se predloži novi proračun, da idemo ponovno na Skupštinu ili da župan da ostavku i nema nikakvih izbora - prvi dožupan preuzima vođenje županije, ostaje Skupština i poštedjeli smo sve novih muka i skakanja ponovno za izbore, rekao je Kustić.


Milinović: Spremam se za nove izbore i pobijedit ću kad god oni bili

Milinović je pred novinarima branio svoj prijedlog proračuna vrijedan 351 milijun kuna, ističući da o njegovoj razvojnosti govori i to što se 161 milijun kuna odnosi na razvojne projekte. Istaknuo je kako je očito da se i dalje očekuje njegova ostavka, ali da je neće dati te da je spreman na izbore.

- Gospodin Kustić rekao je da je do 10. srpnja doista posljednji rok, ostavku sigurno neću dati i pripremam se za nove izbore, poručio je Milinović.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!