Lift pao zbog dotrajalosti materijala

13:06 / 01.06.2021.

Autor: Hina/HRT/M.N.

Pučišća na Braču

Pučišća na Braču

Foto: Dino Stanin/ / PIXELL

 Lift koji je u nedjelju navečer pao na Braču teško ozlijedivši tri osobe među kojima i dijete pao je zbog dotrajalosti materijala, izvijestila je u splitska policija.

Policijski je očevid na obiteljskoj kući u Pučišćima na Braču pokazao da je najvjerojatnije zbog dotrajalosti materijala došlo do pucanja spojnice koja povezuje košaru lifta i pogonski lančanik zbog čega je lift s osobama pao s visine od oko četiri metra i udario o betonsku podlogu. U policiji kažu da su o svim prikupljenim činjenicama i saznanjima izvijestili nadležno Državno odvjetništvo.


Taj se događaj zbio u nedjelju oko 20.50 sati kada su muškarac (68), osoba s invaliditetom (39) i dijete zajedno s liftom pali s vanjskog dijela obiteljske kuće teško se ozlijedivši. U padu su zadobili lomove ekstremiteta zbog čega su stariji muškarci zadržani na bolničkom liječenju, dok je dijete pušteno na kućnu njegu.


Nastradale je izvlačilo 12 vatrogasaca iz DVD- a Pučišća i Supetar sa četiri vozila nakon čega im je pružena prva pomoć, te su helikopterom prebačeni u KBC Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!