18:26 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Liječnici upozoravaju građane: strogo se pridržavajte mjera

Krešimir Luetić, foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Krešimir Luetić, foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska liječnička komora poručuej: koronavirus je i dalje velika opasnost – strogo se pridržavajte mjera!
Koronavirus je i dalje velika opasnost – strogo se pridržavajte mjera, upozoravaju građane iz Hrvatske liječničke komore.

"U ovom trenutku Zagreb je pogođen velikim potresom koji je prouzročio ozljede, materijalnu štetu, ali i strah svih građana. Hrvatska liječnička komora upravo zato smatra da je njezina obveza podsjetiti sve građane, cjelokupnu hrvatsku javnost da je epidemija koronavirusa i dalje iznimno velika prijetnja zdravlju cijele nacije. Stoga, molim, apeliramo, ali i tražimo od apsolutno svih da se vrlo strogo pridržavaju uputa Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite.

Pozivamo građane da se ne grupiraju, da ne održavaju socijalne kontakte, da održavaju propisani razmak između dvije osobe i da nastave s pojačanim mjerama osobne higijene. Liječnici i ostali zdravstveni radnici i su i danas, kao i proteklih dana, pokazali da su u svakom trenutku, 24 sata dnevno uz svoje bolesnike i uvijek na raspolaganju građanima koji trebaju zdravstvenu zaštitu", poručuju u priopćenju.

- Borbu s epidemijom i ostalim ugrozama dobit ćemo samo zajedništvom, razumom, solidarnošću i iznimnom odgovornošću. Neka ovo krizno vrijeme izvuče ono najbolje od svih nas, poručio je Krešimir Luetić, predsjednik HLK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!