17:36 / 02.10.2020.

Autor: I.D./HINA

Liječnik pod istragom zbog 3500 kuna mita od trgovca lijekovima

Foto: ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

USKOK je precizirao da su dvojica okrivljenika dogovorila da će liječnik svojim pacijentima propisivati lijekove i proizvode koje distribuira trgovčeva tvrtka.
USKOK je na temelju kaznene prijave koprivničko-križevačke policije pokrenuo istragu protiv liječnika iz Grgurevca koji je primio 3500 kuna mita od trgovca lijekovima da pacijentima propisuje proizvode njegove tvrtke.

USKOK je precizirao da su dvojica okrivljenika od 22. svibnja do 18. lipnja 2019. godine dogovorili da će liječnik svojim pacijentima, bez obzira na stvarne potrebe njihova zdravstvenog stanja, propisivati lijekove i proizvode koje distribuira trgovčeva tvrtka.

Nakon što je liječnik većem broju svojih pacijenata propisivao lijekove koje zastupa trgovac, farmaceutska tvrtka je na liječnikov račun uplatila 3500 kuna koje je prikazala kao isplatu na temelju ugovora o autorskom djelu, izvijestilo je tužiteljstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!