12:51 / 23.08.2019.

Autor: HRT

Liječnik podmetnuo svoje uzorke da 'izvuče' pijanog brata

Ilustracija/kropekk_pl/Pixabay

Ilustracija/kropekk_pl/Pixabay

Foto: - / -

Kazneni zakon propisuje da će se kaznom zatvora od jedne do osam godina kazniti onaj kojemu je cilj navoditi na davanje lažnog iskaza ili spriječiti ili otežati dokazivanje u prekršajnom postupku.
Zbog sprječavanja dokazivanja policija je kazneno prijavila 36-godišnjeg liječnika iz Virovitice koji je podmetnuo svoje uzorke krvi i urina kako bi od prekršajne odgovornosti 'izvukao' svoga brata, koji je u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću.

Virovitičko-podravska policija priopćila je kako je istragom utvrdila da je spomenuti liječnik 30. ožujka u večernjim satima dok je bio izvan službe s bratom došao u prostorije županijskog Zavoda za hitnu medicinu gdje je zaposlen.

Naime, njegov brat je istoga dana u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću, pa je Općinsko državno odvjetništvo naložilo izuzimanje njegove krvi i urina radi analize na alkohol.

Kako bi otežao dokazivanje tog prekršaja, osumnjičeni je iskoristio svoju liječničku dužnost te je bez znanja ostalog medicinskog osoblja podmetnuo svoje uzorke krvi i urina, koji su zatim zapakirani i poslani na vještačenje u Zagreb.

Kazneni zakon propisuje da će se kaznom zatvora od jedne do osam godina kazniti onaj kojemu je cilj navoditi na davanje lažnog iskaza ili spriječiti ili otežati dokazivanje u prekršajnom postupku te uporaba sile, prijetnje ili kakvog drugog oblika prisile.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!