17:45 / 19.01.2019.

Autor: Mariola Milardović Perić/P.F./HRT

Liječnika ni za lijek: Plaća, stan, bonus od 50.000 kn i - ništa!

Foto: iliustracija, Robert Anic/PIXSELL

Foto: iliustracija, Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pola godine u Sućurju na Hvaru traje natječaj za liječnika opće medicine, kojem uz plaću i besplatan stan općina nudi i bonus od 50.000 kuna godišnje. Nije se javio nitko iz Hrvatske!
U Sućurju, na Hvaru, natječaj za liječnika opće medicine traje već pola godine. Uz plaću i stan, općina nudi i pozamašan bonus. Iz Hrvatske se na natječaj nije javio nitko. Jedina zainteresirana za posao je liječnica iz Makedonije.

Ambulanta u Sućurju na otoku Hvaru  prazna. Nema pacijenata, jer nema ni liječnika. Medicinska sestra sama. I nije joj prvi put u  37 godina radnog staža.

Tri puta tjedno na dva-tri  sata dođu u ispomoć jelšanski liječnici. Vatrogasna je to mjera, koja traje već pola godine. Toliko traje natječaj za liječnika, kojem uz plaću i besplatan stan općina nudi i bonus od 50.000 kuna godišnje.

- Do dana današnjeg nitko nije došao, ali imamo najavu da bi nam mogla doći liječnica iz Makedonije, kad se riješe papiri. Znači nitko iz Hrvatske neće u Sućuraj, rekao je načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić.

Najbliža Hitna pomoć u Jelsi. Do nje ima 53 kilometra. Cesta je loša, Sućurani kažu da se ne stiže u okviru zlatnog sata hitne. I nije ova priča jedinstvena, ima toga i u drugim malim mjestima na otocima i Zagori. Liječnika ni za lijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!