16:14 / 27.05.2020.

Autor: Franka Jović Tonkli/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Lijepa vijest za Dalmatinsku zagoru

-

-

Foto: - / -

Imotska i Cetinska krajina iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške brdsko-planinskim područjima dobile su gotovo 10 milijuna kuna.
Imotska i Cetinska krajina iz državnih Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške brdsko-planinskim područjima dobile su gotovo 10 milijuna kuna. Ugovori su u Trilju i Imotskom svečano dodijeljeni gradonačelnicima i načelnicima obiju krajina.

Od 6 milijuna kuna, koliko je stiglo u Imotsku krajinu, 650 tisuća ide u Cistu Provo. Novac je to namijenjen komunalnoj infrastrukturi, gradnji dječjih vrtića, uređenju cesta, najavljuje načelnik Ciste Provo Božo Ćubić.

Imotskom kraju 6 milijuna kuna, cetinskom 3,6. Uz podjelu ugovora, načelnicima stiže u Zagoru još dobrih vijesti. I novca. Imotski kraj već zna u što će se uložiti i europskih 150 milijuna kuna, koji su u sklopu tzv. intervencijskog plana na raspolaganju od iduće godine.

- To je novac za razvoj projekata, za razvoj zapošljavanja, za komunalnu infrastrukturu, a želim čestitati posebice načenicima cetinskog i triljskog kraja. Imotski je već dobio, a ovaj put prvi put nosimo 150 milijuna kuna i u Sinj i Trilj, kazao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Marko Pavić.

- Važnost je kod tih projekata - da objedinimo čitavo područje i integriramo razvoj. Dobar dio sredstava, točnije oko 30 posto, ići će izravno u pomoć poduzetnicima, a to je oko 50 milijuna kuna, kaže imotski gradonačelnik Ivan Budalić.

Imotski bi tako trebao dobiti zelenu tržnicu sa stočnim sajmom, Proložac distribucijski centar za poljoprivredu. Gradili bi se i stanovi za mlade i socijalno ugrožene, uredilo kino, vrtići i vatrogasni domovi.

Tijekom lipnja bit će gotova konačna lista projekata, a kako su ih Imoćani za cjelovit razvoj cijeloga kraja pripremili u vrijednosti od čak 225 milijuna kuna, možda u Imotsku krajinu stigne i više od 150 planiranih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!