14:39 / 29.01.2018.

Autor: HRT

Lijevi blok: Zagreb nema strategiju upravljanja imovinom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zastupnica Nove ljevice u Gradskoj skupštini Rada Borić upozorila je da ne postoji strategija upravljanja gradskom imovinom, a u katastar još nije unesen dio prostora u vlasništvu Grada.
Članovi Kluba zastupnika lijevog bloka, uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, upozorili su da Zagreb nema strategiju upravljanja imovinom, dio gradskih prostora još nije unesen u katastar, a ne postoji ni razrađeni plan za provedbu odvajanja i naplate odvoza otpada.

Zastupnica Nove ljevice u Gradskoj skupštini Rada Borić upozorila je da ne postoji strategija upravljanja gradskom imovinom, a u katastar još nije unesen dio prostora u vlasništvu Grada. Porema podacima Državnog ureda za reviziju, 2012. bilo je 516 poslovnih prostora izvan uporabe, do početka 2016. taj broj je porastao na 1284, a bespravno se koristi 412 prostora. Među zaštićenim stanovima koje je Grad dodijelio na privremeno korištenje bespravno se koristi 1294, a izvan uporabe su 892 stana, naglasila je.

Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš ustvrdio je da su neophodne izmjene Odluke o sustavu odvajanja i naplate odvoza otpada kako bi se uspostavio dostupan i isplativ sustav odvajanja i recikliranja. Prijedlog odluke sadržava brojne manjkavosti zbog kojih se gospodarenje otpadom neće unaprijediti u mjeri koja bi osigurala manju proizvodnju smeća i povećanje stope recikliranja. Ne donosi pravednije mjesečne račune niti propisuje svu potrebnu infrastrukturu i sustav nadzora koji bi onemogućio zloporabe sustava, naglasio je Tomašević.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!