18:43 / 24.12.2020.

Autor: Maja Kubik/T.V./Dnevnik/HRT

Lijevo-liberalna zagrebačka opozicija bez zajedničkog kandidata

-

-

Foto: - / -

Lijevo-liberalna zagrebačka opozicija ipak neće izaći zajedno na lokalne izbore, a ni sa zajedničkim kandidatom s kojim bi ušli u utrku za gradonačelnika. Pregovori između SDP-a i platforme Možemo sinoć su pukli.
Lijevo-liberalna zagrebačka opozicija ipak neće izaći zajedno na lokalne izbore, a ni sa zajedničkim kandidatom s kojim bi ušli u utrku za gradonačelnika. Pregovori između SDP-a i platforme Možemo sinoć su pukli.

➡️ Tomašević: Odluka da ne idemo s SDP-om je racionalna
➡️ Platforma Možemo odbila koaliciju sa SDP-om u Zagrebu


Od velike lijevo-liberalne koalicije u Zagrebu - ipak ništa. Možemo i Zagreb je naš u bitku za Zagreb kreću sami bez SDP-a.

- Ono što se pokazalo i potvrdilo u anketi koju je oporba naručila jest da dobar dio naših birača bi ostao doma u slučaju velike predizborne koalicije. Naime, svaki peti birač Možemo! i Zagreb je naš ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju i mislim da si tako nešto nitko od nas u oporbi ne može dozvoliti, rekao je Tomislav Tomašević, Možemo!

Prema toj anketi - Možemo! je najjača politička opcija u Zagrebu s 22,5l posto, a Tomislav Tomašević uživa najveću potporu za gradonačelnika. SDP-ov Gordan Maras ne ulazi u drugi krug.

- Propuštena je velika prilika da zajednički stvorimo promjenu u Zagrebu. Unatoč tome, SDP neće odustati od stvaranja boljeg Zagreba. Nastavljamo pregovore s drugim lijevo/liberalnim partnerima kako bismo sljedeće godine oslobodili Zagreb od korumpirane vlasti Bandića i HDZ-a, napisao je sinoć na svoj Facebook profilu Gordan Maras, SDP.

Nitko iz SDP-a danas pred kamere ne želi. Predsjednik SDP-a putem Facebooka platformi Možemo! želi sreću i uspjeh na izborima.

- Za nas u SDP-u cilj ostaje isti: na ovim izborima moramo osloboditi Zagreb od okova korupcije, omogućiti mu da prodiše punim plućima i ostvari svoj puni potencijal. Na tom putu nastavljamo sa svim onima koji nam u tome žele pomoći!, napisao je na Facebooku predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Pomoć pruža i predsjednica Glasa. Na Možemo! nije ljuta, kaže da je odluka legitimna.

- Ja apsolutno nemam nikakav problem da i stanem iza nekog drugog kandidata, ali nemam ni problem da preuzmem tu odgovornost, poručila je Anka Mrak-Taritaš

Još se čeka HDZ-ov kandidat, Most šalje Troskota, Domovinski pokret razmišlja o predsjedniku stranke kao kandidatu. No, koga god desnica ponudi, potporu Možemo neće dobiti.

- Mi ćemo se držati onoga što smo već dogovorili na ovim sastancima, a to je tko god uđe u drugi krug protiv Milana Bandića, a da je iz oporbe od centra prema lijevo da ga se podrži, najavio je Tomašević. 

Jer je, kažu, cilj maknuti Milana Bandića. Koji danas nije želio govoriti o protukandidatima jer kaže na njemu je da "dela". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!